Hi,
rogb
search

  Despre mine

  Programator, dezvoltator web și uneori... vorbitor, visător sau gânditor. Interesat de Inteligența artificială, IoT, tehnologii open source și limbaje de programare. Sunt principalul autor al sistemului Navitron.

  Hobby-uri

  Zborul, fotografia, lucruri făcute cu computerele, geofizica, astronomia, jocul de Go, gătitul, plimbările de seară, călătoriile în locuri imposibil de găsit pe booking.com... și încă altele 11... și lista rămâne deschisă.

  Ce ador?

  Mințile deschise, descoperirile, creativitatea, bunătatea, natura îmbrăcată în culorile lui octombrie, științele exacte, literatura, Linux-ul și bineînțeles... ador Crăciunul.

  Ce-mi displace?

  Ipocrizia, prejudecățile, teama de lucrurile noi, egoismul, superstițiile, mânia și lăcomia; dar nu neapărat enumerate în această ordine. Serios! Am încercat din greu, dar încă mă simt limitat sau blocat să înțeleg vreuna dintre ele.

  Ce mă inspiră?

  Aceasta-i o întrebare bună. Cred că sunt peste 300 de oameni extraordinari din istorie și peste 50 de contemporani.

  Când lucrez

  Urmez întotdeauna această filosofie simplă: "Explicit este mai bine decât implicit. Simplu este mai bine decât complex. Complex este mai bine decât complicat. Cazurile speciale nu sunt suficient de speciale pentru a încălca aceste reguli."

  Altceva?

  Suntem singuri? În Univers - Sunt sigur că NU! Iar asta, nu pentru că așa prezice Ecuația lui Drake, ci pentru că acest lucru ar însemna o mare risipă de spațiu și energie. Pe Pământ? - Adeseori DA, pentru că ne comportăm ca și cum am fi centrul Universului.

  Ce contează cel mai mult?

  Cel de lângă noi. Știu... știu! Sună straniu. Este un concept greu de digerat, așa că trebuie să te gândești profund. Are sens dacă cel de lângă noi crede la fel.

  mai mult...
  Ești aici
  emptycaretup
  spinner